Președintele USR, Cătălin Drulă, după consultările de la Cotroceni: Este un moment rușinos. Klaus Iohannis a numit mai mulți prim-miniștri de la PSD decât Ion Iliescu

După consultările de la Cotroceni, președintele USR, Cătălin Drulă, l-a criticat dur pe Klaus Iohannis pentru că acordă o nouă șansă PSD și a ajuns să numească mai mulți premieri de la PSD decât Ion Iliescu.

„Astăzi se întâmplă un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulți premieri de la PSD decât Ion Iliescu. Este un moment rușinos. Pentru democrația românească, este cea mai mare trădare a intenției electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare, nu pentru stagnare, clientelism, speciali și găști de partid. În 2020, românii au fost mințiți și amăgiți și acum, fără nicio rușine, i se dă mandatul lui Marcel Ciolacu. Pentru a continua stagnarea”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, după consultări.

Liderul opoziției a subliniat că această rocadă nu va aduce nimic nou, nu va schimba cu nimic situația dezastruoasă în care a ajuns România și va distruge șansa de dezvoltare a României, prin PNRR. Marcel Ciolacu va perpetua rețelele vechi de influență, privilegiile, pensiile speciale.

Nu se fac reformele din PNRR, nu se iau banii de acolo. Tranșa a doua este încă blocată. România stă pe loc sau dă chiar înapoi cu o guvernare care nu servește decât un singur interes: interesul găștilor de partid în fruntea cărora s-a pus președintele Iohannis. Nu există prosperitate fără o economie sănătoasă, iar PSD și PNL distrug economia României”, a mai spus Cătălin Drulă.

Președintele USR a punctat clar: USR nu va vota Guvernul Ciolacu. USR va coagula forțele de dreapta pentru a oferi o schimbare reală românilor la alegerile din 2024.

Klaus Iohannis ne-a urat succes să încercăm să schimbăm la anul. Da, o să luăm urarea asta și o să o ducem românilor la anul, în 2024, o alternativă reală de dreapta modernizatoare reformistă în jurul USR. Alegerea va fi între varianta în jurul PSD, construcția în jurul lui Marcel Ciolacu și a PSD, și construcția în jurul USR, care va continua PNRR și reformele și modernizarea României”, a declarat Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!