Prima ediție a Maratonului Rombat are loc pe 30 septembrie în Bistrița

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, alergătorii de anduranță din toată țara sunt invitați să ia parte la prima ediție a Maratonului Rombat. Cu starturi programate din Parcul “Regele Mihai I al României” din Bistrița, traseul probelor se împletește cu traseul Via Transilvanica ce traversează județul Bistrița-Năsăud, mai exact, cu Ținutul de Sus, reprezentând o ocazie rară de a îmbina alergarea de anduranță pe un traseu cu semnificație culturală profundă.

“Prima ediție a concursului de alergare ROMBAT MARATON este un proiect pe care compania noastră dorește să îl crească anual, astfel încât să devină o tradiție locală a orașului. Urmărim ca, prin acestă acțiune, să creăm, în primul rând pentru comunitatea locală, contextul favorabil pentru a contribui la sănătatea populației prin promovarea mișcării. Totodată, prin publicitatea realizată la nivel național, contribuim la atragerea de turiști în Bistrița și în restul județului nostru. Pentru noi acest eveniment reprezintă o sărbătoare la care ne dorim să luați parte pentru a împărtăși bucuria coeziunii prin mișcare, astfel că vă invităm sâmbătă, 30 septembrie 2023, să fiți alături de noi la STARTUL primei ediții a MARATONULUI ROMBAT, ce va avea loc în Parcul „Regele Mihai I al României”, începând cu ora 09:00”, spune Alin Ioaneș – CEO Rombat.

Evenimentul este organizat de Asociația 11even, inițiatoare a campaniei Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare a sportului de masă din România, în parteneriat cu Asociația C.S. Runners Club, organizatoare a Maratonului Internațional din Cluj Napoca și a altor multiple evenimente de alergare. Maraton Rombat urmărește să devină pe termen lung un proiect de tradiție în județul Bistrița-Năsăud și un punct de reper în circuitul național și internațional al competițiilor de alergare. 

Cei dornici să participe pot alege una din cele 4 probe disponibile în acest an, 3 competiționale, destinate adulților (Semimaraton 21K, Cros 10k și Cros 5K), respectiv o probă dedicată celor mici – Crosul Copiilor. Înscrierile sunt deschise până pe 27 septembrie, ora 23:59. La probele competiționale, pe lângă tricoul și medalia oficială a competiției care vor fi oferite tuturor alergătorilor, câștigătorii vor fi recompensați și cu trofee și premii în bani, dintr-un fond de premiere de 17.100 RON. De asemenea, după cursă, participanții sunt așteptați să-și recapete energia la o porție de preparate la ceaun, servită de unul dintre partenerii evenimentului în Parcul “Regele Mihai I al României” din Bistrița. 

La Crosul Copiilor, sunt pregătite 4 probe de alergare, pentru 4 grupe de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani și 11-13 ani. Traseul pregătit pentru acest cros va avea o lungime de aproximativ 700 de m, în interiorul parcului, iar la finish, toți participanții sunt așteptați cu o medalie oficială dedicată acestei probe. Încălzirea pentru alergare, starturile și oferirea medaliilor pentru cei mici vor fi organizate alături de componente ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

După finalizarea curselor de alergare și înmânarea trofeelor, atât cei mici, cât și cei mari pot lua parte la o serie de jocuri și concursuri organizate în zona parcului, de la badminton și baschet, la fotbal target și handbal target, sau se vor putea distra pe jocuri gonflabile. În zona platoului Palatului Culturii vor fi amenajate standuri cu mâncare și înghețată, astfel încât, cei care doresc, să poată petrece întreaga zi alături de noi.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri, 29.09.2023, între orele 17.00 – 20.00

Predare kit-uri adulți în cadrul Caravanei Rombat prezentă la Noaptea Cercetătorilor Europeni, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Recomandăm alergătorilor din Bistrița să-și ridice kit-urile de vineri seara.

Sambata, 30.09.2023, între orele 7.30 – 17.30

Predare kit-uri adulti 7.30 – 9.15

Predare numere participare cros copii 10.15 – 11.30

Starturi probe competitionale

  • 9.30 – 10 km
  • 9.45 – 5 km
  • 10.00 – 21 km

Starturi crosuri

  • 12.00 – copii sub 6 ani
  • 12.15 – 7-8 ani
  • 12.30 – 9-10 ani
  • 12.45 – 11-13 ani

Premieri

  • 10.30 – 5 km
  • 11.00 – 10 km
  • 13.30 – Semi-maraton

Începând cu ora 10.00 pe platoul Casei de Cultură – standuri cu mâncare și înghețată, caravana Rombat, ridicări kit-uri, starturi, premieri.

Începând cu ora 13.00 pe platoul Casei de Cultură și în zona centrală a Parcului – jocuri gonflabile, jocuri sportive Bucurie în Mișcare.

Informații suplimentare se regăsesc pe pagina oficială a evenimentului – maraton.rombat.ro.

Evenimentul este oferit de Rombat România, cu sprijinul: Kooperativa 2.0, Carna Carpatica, Gelaterie Aneila, Asix Imprimerie, GB Instaplan, Datacor, Îndemânarea Construct, Primăria Municipiului Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Salvamont Bistrița-Năsăud.

Energia pentru maraton pornește de la ROMBAT, singurul producător integrat 360º de baterii auto din România, cu o experiență de peste 40 de ani în industria automotive, ce se axează pe inovație, atenție față de mediul înconjurător și de oamenii care se află în spatele realizării produselor.

ROMBAT susține performanța în toate formele ei de manifestare, atât în business, cât și în sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!