Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, sâmbătă, la Bistrița

Asociația Invictus Romania, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, organizează, sâmbătă, 27 mai 2023, prima ediție a concursului de alergare “Semimaratonul Eroilor Invictus“. Peste 500 de participanți se vor alinia la start în ziua concursului.

Pasionați de mișcare și dornici să-și depășească limitele, sportivi din întreaga țară și nu numai, vor lua startul într-o cursă memorabilă, în semn de respect pentru eroii națiunii noastre”, au transmis organizatorii.

Evenimentul se va desfășura în Piața Centrală, în apropierea Bisericii Evanghelice și a Primăriei Bistrița.

În această zonă va fi amenajată și linia de start, concurenții urmând să parcurgă traseul: Piața Centrală (lângă Biserica Evanghelică), strada Gheorghe Șincai, strada Dogarilor, strada Parcului, strada Vadului, strada Codrișor până la strada Viorelelor, cu întoarcere pe strada Codrișor, strada Vadului, Parcul ”Regele Mihai I al României”, Piața Mică, Piața Centrală.

Programul competiției – Sâmbătă 27 Mai 2023:

07:00  09.00Validare înscrieri, semnarea declarației pe propria răspundere și ridicarea kiturilor de participare
09:00Intonarea Imnului Național
09:10Prezentarea evenimentului
09:15Prezentarea militarilor răniți din garnizoana Bistrița
09:25Alocuțiune Primarul orașului Bistrița
09:30Ședința tehnică și prezentarea traseului
09:50Încălzire
10:00Start Semimaraton individual și ștafetă
10:15Start Cros 5 km
12:30Start Crosul copiilor
14:00Program artistic – muzica militară a Garnizoanei Bistrița
14:30Festivitatea de premiere

Pe lângă cursa în sine, Semimaratonul Eroilor Invictus oferă și o serie de activități interesante. Muzica militară a Garnizoanei Bistrița va asigura o atmosferă specială, iar cei mici vor avea la dispoziție un spațiu de joacă unde se vor putea distra în voie.

De asemenea, Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud va avea un stand dedicat celor interesați de o carieră militară.

Standul Invictus va fi locul în care cei care vor lua parte la eveniment vor putea asculta poveștile militarilor care, deși au căzut, au reușit să se ridice și au mers mai departe.

Prin acest semimaraton, ne dorim să contribuim la cultivarea ambiției și a curajului de a depăși orice obstacol în momentele de cumpănă, dar și de a încuraja bistrițenii spre un stil de viață mai sănătos, prin mișcare și activitate fizică în aer liber”, au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *