Primăria Beclean a solicitat acordul de mediu pentru regenerarea unor spații publice din oraș

Primăria Beclean a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează dezvoltarea și regenerarea unor spații publice din oraș.

Potrivit memoriului de prezentare depus la APM Bistrița-Năsăud, este vorba despre spații situate de o parte și de alta a Drumului Național 17, pe o lungime de circa 1.780 metri, care au în componență spatii verzi, trotuare, accese și o parcare.

”Prin realizarea acestui proiect se dorește reamenajarea spațiului pietonal din orașul Beclean. Obiectivele propuse sunt următoarele: Piața Drapelului, scuarul de pe partea de sud a străzii 1 Decembrie 1918, zona aferentă intersecției străzii Oborului cu strada 1 Decembrie 1918, zona aferentă intersecției străzii Someșului cu strada 1 Decembrie 1918 și trotuarele adiacente drumului național DN17/E58, de pe partea stângă și de pe partea dreaptă a drumului, de la km 24+640 până la km 26+420, tronson care străbate orașul Beclean. În prezent, spatiile pietonale publice din orașul Beclean prezintă degradări, pavajul prezent pe suprafața trotuarelor este denivelat, fisurat, crăpături sau chiar lipsește pe alocuri. Zonele verzi nu au forme bine definite și sunt amplasate neuniform, dând un aspect inestetic orașului. Prin realizarea investiției se vor asigura și următoarele aspecte: – îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Beclean, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber”, se arată în documentația depusă la APM Bistrița-Năsăud.

Valoarea totală a investiției este de circa 25 de milioane de lei fără TVA, iar durata de implementare a obiectivului este de 36 de luni. Primăria Beclean mizează pe obținerea unor fonduri europene pentru realizarea acestui proiect.

FOTO: Regenerare urbană la Beclean. Cum vrea Primăria să schimbe fața unor zone ale orașului