Primăria Bistrița a cerut acordul de mediu pentru reconfigurarea unei parcări de pe strada C.R. Vivu

Primăria Bistrița a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează reconfigurarea unei parcări de pe strada C.R. Vivu.

Este vorba despre o parcare care deservește blocurile 1, 2, 4 și 8 de pe strada C.R. Vivu.

Terenul se află în centrul unei insule în jurul căreia se află imobile de locuințe colective. În prezent, pe acest teren se află o parcare la sol cu aproximativ 90 locuri și 5 garaje semiîngropate propuse spre desființare. Suprafața construită a noii parcări este de 3.162 mp. Accesul auto se realizează de pe strada C.R. Vivu”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Bistrița-Năsăud.

După reconfigurare, noua parcare va dispune de circa 140 de locuri de parcare și întreg perimetrul va fi reamenajat.

”Municipalitatea dorește regenerarea actualului amplasament prin amenajarea unei noi parcări la sol care să soluționeze problema locurilor de parcare. Pe lângă asigurarea locurilor de parcare într-o structură organizată și modernă, soluțiile oferite de amenajarea propusă urmăresc și creșterea suprafeței verzi amenajate pe care se vor planta aproximativ 30 de arbori de talie medie și mare, arbuști și plante perene, realizarea unui loc de joaca pentru copii, implementarea unei insule ecologice îngropate care să deservească întreaga zonă, modernizarea iluminatului public și a mobilierului urban”, se mai arată în documentul depus la APM Bistrița-Năsăud.

Valoarea estimată a investiției este de 1,8 milioane de lei, iar perioada preconizată pentru realizarea obiectivului este de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!