Bugetarii au fost în concediu și NU au amenajat pârtia de schi, deși e FULL de zăpadă! Ca să aibă spor, Primăria Bistrița a cumpărat un TUN de zăpadă de ultimă generație! Cost: 20.000 de euro!

Primăria Bistrița continuă investițiile în pârtia de schi, realizată cu bani din bancă! Autoritățile ocale au cumpărat un generator de zăpadă, care a costat 20.000 de euro. Firma TechnoAlpin din Brașov a câștigat contractul, prin încredințare directă și va livra echipamentul.

PREȚ: 96.350 lei (20.688 EURO).

Echipamentul este unul de ultimă generație, cu următoarele specificații tehnice:

– an de fabricație: 2018

– temperatura de pronire: > – 2.5 grade Celsius
– debit de apă: > 9 l/s
– presiunea de lucru: 8 – 40 bar
– orificii de pulverizare :> 6 gauri.

Perioada de garanţie acordată produsului de către Furnizor este de minim 24 luni.
Echipamentul va fi folosit pentru partea de sus a pârtiei de schi!

Momentan, pe pârtia de la Bistrița funcționează 4 tunuri de zăpadă, care NU sunt suficiente și au fost prost-dimensionate de firma care a proiectat lucrearea (firmă care e în faliment).

În acest an s-au alocat 1.788.000 de lei (390.000 de euro) pentru intervențiile de consolidare a terenului la pârtia de schi! Și nimeni NU-i vinovat.

Banii s-au folosit pentru refacerea unor lucrări prost-executate la pârtia de schi! În această primăvară, lacul de acumulare realizat pentru alimentarea tunurilor de zăpadă s-a prăbușit iar terenul a suferit alunecări și lucrarea a fost compromisă.

Ce lucrări s-au făcut în 2018:

– membrana lacului de acumulare a fost refăcută și s-a mărit capacitatea de umplere a lacului, prin înlocuirea țevilor subterane cu altele mai mari.

– s-au realizat ziduri de sprijin, în zona lacului de acumulare

– s-a realizat un culoar de acces pentru ratract.

– s-au realizat toalete publice .

Bugetarii au fost în concediu și NU au amenajat pârtia de schi, deși e FULL de zăpadă!

Deși stratul de zăpadă de pe pârtie măsoară 20 de centimetri, deocamdată NU se schiază, iar suprafața de alunecare NU este pregătită! De menționat că pârtia de schi este administrată de Primăria Bistrița, iar bugetarii au avut concediu în perioada 23 decembrie – 27 decembrie, motiv pentru care lucrurile au stagnat și pe pârtie NU s-a schiat nici măcar 1 oră!

CLICK să vedeți caietul de sarcini pentru TUNUL de zăpadă! 

error: Content is protected !!