Primăria Bistrița a lansat în consultare publică proiectul de buget pe anul 2024. Ce investiții propune

FOTO: arhivă

Primăria Bistrita a inițiat procedura de consultare publică cu privire la proiectul de buget al municipiului pe anul 2024, acesta urmând să fie supus dezbaterii și aprobării în ședința de luna viitoare a Consiliului Local.

Proiectul de buget al municipiului Bistrita pe anul 2024 este publicat pe pagina de internet a Primăriei Bistrița.

Potrivit municipalității, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 este orientat către implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, către demararea unor proiecte noi de investiții, dar și către identificarea de surse alternative de finanțare pentru proiecte de dezvoltare locală și către asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice eficiente.

Este un buget axat spre dezvoltarea municipiului, iar procentul cel mai mare din cheltuieli este alocat investițiilor, fondurile europene fiind sursa principală de finanțare a proiectelor de dezvoltare”, precizează administrația locală.

Veniturile pentru anul 2024 sunt estimate la 576.368.000 lei, în vreme ce cheltuielile estimate se ridică la 599.050.000 lei.

În ceea ce priveşte investiţiile pe care se va concentra Primăria Bistriţa în acest an, în Programul de investiții sunt cuprinse, printre altele, obiective care vizează amenajarea de noi parcări, construirea de blocuri sociale, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ, creşterea eficienţei energetice a unor blocuri de locuinţe și a unor clădiri publice, modernizarea Pieței Decebal, reabilitarea și modernizarea unor străzi din oraș și localitățile componente, modernizarea unor spații de joacă.

În perioada 17 ianuarie – 1 februarie, persoanele interesate pot trimite sesizări, observații, puncte de vedere legate de proiect la adresa de email: primaria@primariabistrita.ro sau pot înregistra adrese scrise la Centrul de relații cu publicul – Primăria municipiului Bistrita, str. Gheorghe Sincai nr. 2.

După expirarea termenului legal prevăzut pentru consultare publică, proiectul de buget local va fi supus votului Consiliului Local Bistrița.

Documentul, care cuprinde și programul de investiții pe anul în curs, poate fi consultat mai jos: