Din bani publici, Primăria Bistrița a ales să-i repare strada prăbușită a lui Radu Moldovan și a lăsat Valea Jelnei în PERICOL! Șefu’ să traiscă, ăilalți să voiască!

Pe bugetul din 2020, Primăria Bistrița NU a pus niciun ban în fondul de rulment și investițiile în primă urgență sunt total descoperite.

În ultimii 2 ani, la Bistrița se aflau 2 străzi în aceeași situație, cu o bandă pe sens prăbușită:

strada Gorunului, pe care locuiește Radu Moldovan 

Drumul Județean 173 , imediat după Podul Jelnei. Artera care face legătura dintre mmunicipiul Bistrița și comunele Dumitrița și Budacu de Sus.

Ambele străzi se află în administrarea Primăriei Bistrița, doar că strada lui Radu Molovan a fost reparată, cu prioritate.

La această oră, strada pe care locuiește Radu Moldovan este complet reabilitată cu bani de la bugetul local (aprox. 1 milion de lei), iar DJ 173 se află într-un proces constant de degradare.

Stradă de cartier, reparată din bani publici! C-acolo stă BAȘTANUL Radu Moldovan!

Lucrările de amenajare a străzii Gorunului au făcut parte din proiectul de „ Amenajare drum comunal 8C Bistriţa-Slătiniţa” și au fost executate în anul 2014 şi se afla în garanţie până în noiembrie 2019. În luna octombrie 2017 pe partea carosabilă stânga, s-a produs o cedare în lungul străzii ca urmare a intervenţiei în rambleul existent, în aval de stradă, prin construcţia de case de locuit.

De menționat că strada s-a prăbușit la 4 ani de la inaugurare, dar reparațiile NU au fost realizate din garanție, deoarece s-a constatat că alunecările de teren au fost provocate de casele construite prea aproape de drum (bineînțeles, autorizație de construire a fost eliberată de Primăria Bistrița dar pagubele sunt suportate din bugetul local).

Strada Gorunului a fost reabilitată, prin consolidarea taluzului și realizarea unui zid de sprijin.

Primăria Bistrița a prins în buget doar reabilitarea străzii pe care locuiește Radu Moldovan, lucare realizată în câteva luni de compania Frasinul, cu 1.045.000 le + TVA, bani alocați din bugetul local.

Strada Gorunului 2019
Strada Gorunului 2019
Strada Gorunului 2020
Strada Gorunului 2020
Strada Gorunului 2020
VILA lui Radu Moldovan

Strada Valea Jelnei se duce la vale! E pericol de accidente iar Primăria Bistrița NU a prins niciun leu de reparații, în ultimii 2 ani!

DJ 173 s-a prăbușit ca urmare a inundațiilor de-acum 1 an, iar Primăria Bistrița NU a bugetat lucrările de intervenție. Drumul se află pe intravilanul municipiului și legal, astfel de intervenții se realizează din bugetul local.

Primăria Bistrița NU are un fond de rezervă și investițiile vitale sunt fără finanțare. Din acest motiv, Primăria a apelat la o schemă clasică: a solicitat sprijin de la Guvern, dar până acum NU s-a alocat niciun leu pentru consolidare.

Valea Jelnei 2019
Valea Jelnei 2019
Valea Jelnei 2020
Valea Jelnei 2020

Pericol de ACCIDENTE pe Valea Jelnei! Administrația PSD IGNORĂ situația!

Drumul Jelnei este în continuare surpat și reprezintă un pericol real pentru participanții la trafic și demonstrează incapacitatea administrațiilor PSD-iste de la Primărie, respectiv Consiliul Județean e a rezolva o chestiune relativ-simplă!

Consiliul Județean se putea folosi de o schemă administrativă și putea reabilita acel drum, dacă l-ar fi luat în administrare. Cum acest lucru NU s-a întâmplat, investiția a rămas fără finanțare.

Deocamdată, Primăria Bistrița NU a alocat niciun ban pentru lucrări de consolidare a Drumului Județean 173 (aflat pe intravilanul municipiului) iar zilnic, șoferii se expun pericolelor!

error: Content is protected !!