Primăria Bistrița a primit 2,5 milioane de lei de la Guvern pentru începerea lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului. ”Această sumă ne permite să ne apucăm serios de treabă”

Primăria Bistrița a primit 2,5 milioane de lei de la Guvern pentru a începe lucrările de reabilitare pe strada Tărpiului, una dintre arterele intens circulate din municipiu.

Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a precizat că lucrările vor fi demarate în scurt timp, acestea urmând să înceapă de la capătul străzii Tărpiului, dinspre pădure.

”Cu banii primiţi de la Guvern vom începe lucrarea, dar vom începe invers, adică nu de la Drumul Cetăţii, ci de la capătul străzii Tărpiului. În acest fel, oamenii care până acum înoată în praf vor avea parte de condiţii cât de cât civilizate de viaţă. Vom veni dinspre pădure spre oraş. Suma de 2,5 milioane lei este mică în raport cu preţul total al acestui proiect, dar nu este o sumă derizorie, cu banii aceştia poţi să te apuci de lucru şi poţi avansa. Ceea ce este important este că începem proiectul. Atâta timp cât este început, posibilităţile de finanţare de la bugetul naţional cresc, șansele ca această investiție să fie continuată cu bani de la bugetul naţional cresc. Eu îmi doresc ca şi anii viitor să fim pe anumite anexe, dar şi la rectificările de anul acesta. Este evident că Drumul Tărpiului este o prioritate pentru mine”, a declarat Ioan Turc.

Potrivit primarului, Drumul Tărpiului este cea mai lungă stradă din municipiul Bistrița, cu o lungime de aproximativ 2,7 km. 

Deși admite că suma nu este suficientă pentru lucrările necesar a fi efectuate pe strada Tărpiului, primarul spune că ”acești bani ne permit să ne apucăm serios de treabă”.

Reamintim că, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, Ioan Turc precizat că procedura de obținere a autorizației de construcție pentru demararea lucrărilor pe această stradă este în plină desfășurare.

error: Content is protected !!