Primăria Bistrița alocă un buget de peste 800.000 de lei pentru iluminatul festiv din acest an

FOTO: arhivă

Anul acesta, Primăria Bistrița a alocat un buget de peste 800.000 de lei pentru iluminatul festiv din municipiu și localitățile aparținătoare, a anunțat primarul Ioan Turc în ședința din luna octombrie a Consiliului Local Bistrița.

”Suma pentru iluminat festiv este anul acesta de 821.554 de lei. Da, într-adevăr, este mai mare decât cea de anul trecut, pentru că anul trecut am mers pe o sumă mică. Să ne amintim că în anul 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022 tot orașul era în șantier. Ei, acum stăm ceva mai bine sau, îmi permit să spun, că stăm mult mai bine și ne așteptăm ca, la nivelul lunii decembrie, orașul să arate mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere. Or, acest lucru presupune și un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou și până la Sfântul Ioan. Locuiesc în zona centrală și vă invit, după ce dăm drumul la iluminat, să veniți și să vedeți cât de mulți oameni vin cu copii, își fac poze. Anul trecut a fost un adevărat fenomen legat de prezența a mii și mii de oameni în centrul orașului“, a spus primarul Ioan Turc, răspunzând unei întrebări a consilierului USR Nicolae Pavelean pe această temă.

Edilul Bistriței a completat că municipalitatea intenționează ca anul acesta să extindă zonele care vor beneficia de iluminat festiv.

”Dorim să ducem acest iluminat și în cartierele orașului, precum și în localitățile aparținătoare ale orașului. Pentru toată lumea e sărbătoare și toți trebuie să simtă că fac parte din comunitatea bistrițeană”, a adăugat Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!