Primăria Bistrița întâmpină dificultăți în preluarea în administrare a vechii Săli Polivalente

Primăria Bistrița întâmpină dificultăți în preluarea în administrare a vechii Săli Polivalente din municipiu, spune primarul Ioan Turc.

Am demarat procedura pentru ca vechea Sală Polivalentă să fie transmisă de la Ministerul Sportului către Primăria Bistrița. Întâmpinăm anumite dificultăți în acest moment, dificultăți care nu ne sunt imputabile în niciun fel. De-a lungul timpului, la Sala Polivalentă au fost făcute lucrări fără autorizație de construire. Nefiind eliberată autorizație de construire, nu se poate intra în momentul de față în legalitate și trebuie găsită soluția corectă pentru a putea intra în legalitate. Nefiind proprietar sau neavând un drept real cu privire la acel spațiu, Primăria nu poate să facă aceste demersuri. Există anumite probleme și din punct de vedere cadastral. Am avut discuții cu domnul Mănășturean (n.r. – Emil Mănășturean, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud) pe această temă. Eu sper că într-un final vom intra în proprietatea Sălii Polivalente, vom da drumul la un studiu de fezabilitate, la un proiect tehnic și vom reabilita acest imobil situat în zona centrală a orașului, iar municipalitatea are nevoie de o asemenea infrastructură”, a spus primarul Ioan Turc într-o emisiune la AS-TV.

Pe lângă Primăria Bistrița, și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a manifestat intenția de a prelua în administrare Sala Polivalentă din municipiu, de a o reabilita și de a pune acest imobil la dispoziția Clubului Sportiv ”Gloria 2018”, urmând să fie folosit ca baza materială necesară pregătirii sportivilor și organizării de competiții de nivel național și internațional.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, nu a fost de acord cu acest lucru, mai ales în condițiile în care administrația județeană se ocupă de noua Sală Polivalentă, obiectiv de investiții construit cu fonduri guvernamentale în Unirea.

Vechea Sală Polivalentă din municipiu, construită în anii ’70, se află în prezent în administrarea Ministerului Sportului și necesită o serie de lucrări de modernizare și reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!