Primăria Bistrița lansează a treia ediție a procesului de bugetare participativă

Primăria municipiului Bistrița demarează, începând cu data de 1 septembrie, a treia ediție a procesului de bugetare participativă.

Cetățenii municipiului Bistrița care au împlinit vârsta de 18 ani și au domiciliul sau reședința în municipiul Bistrița sunt invitați să depună propuneri de proiecte care contribuie la îndeplinirea unui obiectiv de interes general pentru municipiul Bistrița.

Procesul de bugetare participativă se va desfășura conform următorului calendar:

  • 1 septembrie – 1 octombrie 2023 – depunere proiecte
  • 3 – 28 octombrie 2023 – analiza tehnico – economică și juridică a propunerilor de proiecte de către municipalitate și solicitarea de clarificări, dacă este cazul
  • 2 noiembrie 2023 – afișarea listei proiectelor eligibile
  • 3 – 20 noiembrie 2023 – votul asupra proiectelor eligibile, de către cetățeni
  • 21-24 noiembrie 2023 – validare voturi
  • 27 noiembrie 2023 – afișarea clasamentului proiectelor.

Eventualele modificări ale calendarului vor fi publicate pe site-ul instituției și pe
platforma online.

Propunerile de proiecte pot fi depuse atât online, în format electronic, pe platforma destinată procesului de bugetare participativă, cât și offline, în format tipărit. La cerere, cetățenii pot beneficia de asistență din partea primăriei pentru crearea contului și depunerea de proiecte.

Pentru a depune o propunere de proiect online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe
platforma disponibilă la adresa http://participativ.e-bistrita.ro, accesul pe platformă fiind disponibil după validarea contului de utilizator.

Cetățenii municipiului Bistrița care nu au acces la internet au posibilitatea de a depune
proiecte în format tipărit, completând formularul disponibil la Centrul de Relații cu Publicul, situat în Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr. 2. Formularul completat, împreună cu alte documente relevante pentru proiect (fotografii, planuri, etc., după caz) vor putea fi depuse personal la Centrul de Relații Publice sau transmise prin poștă. Ulterior, un operator din cadrul Primăriei va încărca proiectele primite în format tipărit pe platforma de bugetare participativă, în numele cetățenilor.

Fiecare participant poate să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu.

Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei inclusiv TVA.

Regulamentul procesului este disponibil pe platforma de bugetare participativă, iar informații suplimentare cu privire la domeniile de interes și cerințele pe care trebuie
să le îndeplineasca proiectele pot fi obținute prin accesarea platformei, transmiterea unei solicitări de informații la adresa primaria@primariabistrita.ro sau la Centrul de relații cu publicul, situat în Bistrița, Str. Gheorghe Șincai, nr. 2, telefon 0263/223923.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!