Primăria Bistrița modifică devizul general pentru realizarea terenului de sport în cartierul Slătinița, cartierul fără apă-canal. MOTIVUL: nicio firmă NU a venit la licitație! Contractul a ajuns la 2.6 MILIOANE de lei!

Administrația PSD-istă alocă bani mai mulți pentru terenul de sport din Slătinița și modifică devizul general : de la 2 milioane de lei, la 2.6 MILIOANE de lei! Până acum, nicio firmă NU s-a prezentat la licitație!

 

Prin această manevră, reprezentanții instituției speră să demareze proiectul finanțat din bani europeni și să realizeze obiectivul din cartierul fără apă și canalizare!

De 6 ori s-a organizat licitația și NU s-a prezentat nicio firmă pentru terenul de sport din Slătinița! Primăria alocă încă 600.000 de lei! TOTAL: 2.600.000 de lei!

„Până la această dată procedura de atribuire a contractului de achiziție lucrări a fost demarata și anulata de 6 ori datorită nedepunerii de oferte, fapt pentru care suntem în imposibilitatea de a încheia un contract.

În consecință este nevoie de actualizarea prețurilor care au stat la baza estimării valorii, prin actualizarea documentației economice și a devizului general, având în vedere că și prețurile la unele materii prime/materiale s-au majorat.” – după cum se arată în expunerea de motive.

Teren de sport în Slătinița, proiect de 2.6 MILIOANE de lei!  (peste 600.000 de euro)

“Amenajarea zonei centrale inclusiv teren de sport in localitatea componenta Slătinița”! Ce lucrări se fac:

– lucrări de consolidare a terenului
– alei și trotuare
– decolmatare șanțuri
– teren sitetic, cu dimensiunea 40 m x 24 m
– amenajare parcări
– amenajare parc de joacă
– lucrări de amenajare a spațiilor verzi.
– se vor monta bănci, mese de șah, coșuri de gunoi.

 

 

Slătinița NU are rețele de apă-canal! Primăria Bistrița NU a realizat nicio investiție în 10 ani!

Deocamdată, Primăria Bistrița NU a accesat niciun fel de fonduri pentru extinderea rețelelor de utilități și pentru a crea locuitorilor condiții optime, dacă tot plătesc impozite de oraș! În ultimii ani, localitatea Slătinița a fost alimentată de cisterna pompierilor, chemați de urgență în special în perioada caniculară.

Se propune amenajarea unui spatiu de socializare in aceasta zona, spatiu de joaca pentru copii.

Beneficiarul a actualizat devizul general, ținând cont de cele de mai sus și de faptul că finanțarea acestui obiectiv de investiții este asigurata și din fonduri europene nerambursabile prin POR 2014-2020 , necesitând modificarea indicatorilor economici prevăzuți în anexa la HCL nr. 50/ 29.03.2018 și reaprobarea ei în Consiliul local.

“Amenajarea zonei centrale, inclusiv teren de sport în localitatea componentă Slătinița”. Date tehnice: 

– Teren de sport cu gazon sintetic S=924,00 mp
– Strada asfaltata de acces la locuinte S= 1260,00 mp
– Alei de acces asfaltate la locuinte S=450,00 mp
– Alei pietonale pavate in parc, platforme si trotuar S=1691,00 mp
– Spatiu de joaca pentru copii S=100,00 mp
– Foisor de lemn S=78,00 mp
– Amenajare parculet S=995,40 mp
– Amenajare spatiu verde camin cultural S=465,00 mp
– Amenajare scuar teren de sport S=801,90 mp

DURATA DE REALIZARE A LUCRARII: 12 luni!

Investiții în localitățile-componente: parcuri și cămine culturale, plus aceleași promisiuni ca-n 2016! Fără asfalt și fără rețele de apă-canal!

Primăria Bistrița ar putea investi în extinderea de rețele de apă-canal, dar momentan NU a făcut nimic în sensul ăsta și în privința extinderii de rețele s-a axat pe zona Wonderland. În localitățile componente NU s-a implementat niciun proiect de asfaltare și majoritatea străzilor sunt pietruite. NU există capele mortuare, iar administrația PSD reia aceleași promisiuni ca-n campania electorală.

În ședința ordinară, consilierii ocali vor vota majoarea devizului general : de la 2 MILIOANE la 2.6 MILIOANE de lei. Rămâne de văzut dacă la licitație se vor înscrie firme , în vederea semnării contractului. În caz contrar, Primăria Bistrița va pierde finanțarea de 600.000 de euro pentru amenajarea terenului de sport!

error: Content is protected !!