FOTO: Primăria Bistrița montează 1.000 de markere stradale în zona mai multor sensuri giratorii și treceri pentru pietoni din oraș

Primăria Bistrița montează 1.000 de markere stradale în zona mai multor sensuri giratorii și treceri pentru pietoni din oraș, a anunțat primarul în funcție al municipiului, Ioan Turc.

”Montăm markere stradale – niște corpuri luminoase care se încastrează în asfalt – pentru evidențierea scuarurilor de încadrare în sensurile giratorii. Este vorba despre sensurile giratorii de pe Năsăudului intersecție cu Andrei Mureșanu, Andrei Mureșanu intersecție cu Crinilor, Decebal intersecție cu Gării, Gării intersecție cu Republicii, General Grigore Bălan intersecție cu Ștefan cel Mare și General Grigore Bălan intersecție cu Avram Iancu”, a precizat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă susținută miercuri.

Potrivit primarului, proiectul inițial prevedea realizarea acestor scuaruri cu borduri, dar a fost modificat și s-a optat pentru varianta markerelor stradale.

”Erau prevăzute borduri evidențiate, care urmau să aibă câțiva centimetri raportat la suprafața carosabilă. Am solicitat modificare a proiectului din motive de siguranță și de fluență a traficului. Vor arăta foarte bine noaptea”, a completat Ioan Turc.

Edilul Bistriței a adăugat că astfel de markere stradale vor fi montate și la trecerile pentru pietoni din mai multe zone din oraș.

Vom monta markere la trecerile de pe Bulevardul Libertății, Independenței, Republicii, 1 Decembrie, Calea Moldovei, Bistricioarei, Piața Petru Rareș, Ghinzii. Vorbim în special de trecerile pentru pietoni marcate cu vopsea bicomponent”, a adăugat primarul în funcție al Bistriței.

În total vor fi montate 1.000 de astfel de markere stradale.

Lucrarea a început, este în plină desfășurare. Efectele se vor vedea în aceste zile și mai ales nopți”, a încheiat Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!