Primăria Bistrița pregătește un proiect pentru transportul gratuit al elevilor la școală

Primăria Bistrița intenționează să asigure transport gratuit la școală pentru copiii care locuiesc în zone în care nu ajung momentan mijloacele de transport în comun, un proiect în acest sens fiind în pregătire, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Un proiect care prevede modalitatea prin care copiii din zone în care nu avem transport în comun sau în care transportul în comun e mai slab, mai puțin prezent este pe masă, lucrăm la el împreună cu Inspectoratul Școlar. Am sesizat că un asemenea proiect există implementat la Sibiu. A fost un proiect-pilot și acum se consolidează. Este și motivul pentru care voi merge la Sibiu ca să văd exact modalitatea în care ei au creionat proiectul și în care l-au pus în aplicare”, a spus primarul Ioan Turc în ședința din luna noiembrie a Consiliului Local.

Sursa citată a mai menționat că ”ideea e una relativ simplă: stabilim câteva centre de preluare – predare a copiilor, vom face în așa fel încât securitatea copiilor să fie garantată în microbuze – fie prin prezența unui polițist local, fie a unui angajat din cadrul SVSU”.

În vederea implementării unui astfel de proiect, Ioan Turc a adăugat că municipalitatea a realizat un studiu în școli prin intermediul căruia a încearcat să identifice nevoile în ceea ce privește transportul elevilor în municipiul Bistrița și cartierele aparținătoare pe cicluri de școlarizare și unități de învățământ.

”Am realizat niște investigații, am dat drumul la o serie de chestionare pentru a vedea cam care ar fi feedback-ul din partea școlilor, dar mai cu seamă din partea părinților. Avem răspunsul la aceste chestionare și eu apreciez că anul viitor vom putea demara o procedură pentru ca elevii din clasele 0 – VIII să poată să beneficieze de transport gratuit la școală și de la școală înapoi către casă. Nu putem face acest lucru pentru fiecare stradă, este imposibil, dar gândirea unor puncte din care copiii să poată să fie preluați și unde să fie duși înapoi după orele de curs este perfect realizabilă. În același context, vă mai spun că intenționăm să depunem un proiect atunci când va fi momentul pentru a cumpăra microbuze electrice. Cred că ar fi modalitatea optimă în care am putea să organizăm un transport de calitate, nepoluant, confortabil și sigur pentru copii”, a completat Ioan Turc.

Primăria Bistrița realizează un studiu de oportunitate și trafic cu privire la introducerea unor curse speciale pentru transportul elevilor la școlile din oraș