Primăria Bistrița pregătește un nou sens giratoriu în oraș! Vezi unde va fi amenajat!

Bistrița se va ”îmbogăți” în scurt timp cu un nou sens giratoriu! Primăria municipiului intenționează să amenajeze un nou sens la intersecția dintre străzile Calea Clujului și Soarelui, mai exact la intersecția dintre șoseaua de centură și drumul care merge spre Sigmir.

Autoritățile locale spun că au monitorizat acea intersecție și, în baza mai multor consultări cu polițiștii Serviciului Rutier, s-a decis că în zonă este necesar un astfel de sens, pentru care Primăria Bistrița a emis deja certificatul de urbanism. Această investiție nu a fost cuprinsă în bugetul din acest an, însă are mari șanse să fie trecută pe lista de investiții de anul viitor și să fie cuprinsă în bugetul pe 2018.

Ioan Crețiu, șeful Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”noi acum încercăm să obținem toate avizele trecute în certificatul de urbanism. În primă fază vom amenaja un sens giratoriu provizoriu din elemente de plastic și vrem să vedem cum funcționează acesta. Dacă funcționează cum trebuie și circulația se desfășoară în condiții optime, în 2018 vrem să prindem în buget și această investiție”. 

 

 

 

 

 

Autoritățile locale spun că pentru acest sens trebuie să ceară și acordul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), întrucât strada Calea Clujului face parte din șoseaua de centură a orașului administrată de CNADNR.

Ioan Crețiu declară că până la finele acestui an va fi funcțional deja sensul giratoriu provizoriu, urmând ca anul viitor să se facă demersurile pentru amenajarea finală a sensului.

Citește și: 

  Iarăși ajungem celebri în România cu noua investiție marca Ovidiu Crețu: sensul giratoriu de 1 milion de euro! A-nceput licitația și în 2 săptămâni aflăm firma câștigătoare!

error: Content is protected !!