Interese în spatele unei tranzacții suspecte cu un teren din domeniul public! Un magazin de pâine a fost transformat în sală de păcănele, iar Primăria Bistrița vrea să-ncheie afacerea, definitiv! Cum votează consilierii controlați de PSD?

Primăria Bistrița intenționează să vândă o suprafață de teren din domeniul public, situat în Bulevardul Decebal nr. 44. Pentru această manevră e nevoie să voteze toți consilierii controlați de primarul Crețu.

 

În anul 2004, prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.63/29.04.2004, s-a aprobat concesionarea directă a terenului în suprafaţă de 26 mp, proprietatea privată a municipiului Bistriţa, situat în Bulevardul Decebal nr.44, în favoarea societății Unic Cremona Serv S.R.L.

În primă fază, societatea și-a extins spațiului comercial existent și a construit un chioșc din aluminiu, care a funcționat ca magazin de panificație. Ulterior, spațiul a fost vândut societății Univers Teo Distribution S.R.L., fiind astfel încheiat un alt contract de concesiune cu nr.10397/250/E/02.03.2009 între Primăria municipiului Bistrița și societatea Univers Teo Distribution S.R.L., în calitate de proprietar al extinderii.

Practic, a fost o tranzacție de familie, cele 2 firme UNIC CREMONA și Univers Teo Distribution fiind administrate de familia Rus. La această oră, în locația respectivă funcționează o sală de jocuri! 

Sală de păcănele, construită pe domeniul public! Preț de vânzare a terenului: 6.700 de euro!

Locatarii din bloc au dat semnătură pentru construcția unui magazin de panificație, dar destinația a fost schimbată în sală de jocuri. Secretarul Flaorea Gaftone sesizat acest aspect și a formulat obiecții, în acest sens.

„Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Bistriţa cu nr.12427/20.02.2019, reprezentantul societăţii Univers Teo Distribution S.R.L., solicită cumpărarea suprafeţei de 26 mp teren concesionat, depunând toate documentele necesare în vederea organizării procedurii negocierii preţului de vânzare. Comisia stabilită prin Hotărârea nr.92/14.07.2016 a Consiliului local al municipiului Bistriţa, a procedat la negocierea preţului de vânzare al terenului. În urma negocierilor ajungându-se la suma de 32.000 lei, la care se adaugă TVA, echivalentul a 6.717 euro, respectiv 258,34 euro/mp.” – după cum se arată în expunerea de motive.

Suspect de darnic! Primarul Ovidiu Crețu insistă a 2-a oară pentru vânzarea domeniului public!

Primarul Ovidiu Crețu propune adoptarea proiectului de hotărâre privind aprobarea vânzării şi a preţului de vânzare pentru terenul în suprafaţă de 26 mp, proprietatea privată a municipiului Bistriţa, situat în municipiul Bistriţa, Bulevardul Decebal nr.44, în favoarea societății “Univers Teo Distribution” S.R.L., teren aferent extinderii spațiului comercial proprietate privată existent.

Spațiul respectiv a fost concesionat pentru extinderea unui spațiu comercial!

În 2010, societatea UNIC CREMONA a vândut spațiul construit pe domeniul public, iar acum în locația respectivă funcționează o sală de jocuri de noroc, în apropierea Colegiului Național Liviu Rebreanu.

Contractul de concesiune cu Primăria Bistrița încetează în 2024 . Chiria pe care o încasează municipalitatea e de 3.124 de lei pe an. (sub 100 de euro/lună)

Valoarea de piață pentru sub-închirierea spațiului: minim 1.000 de euro/lună!

În acest caz, șmecheriile sunt simple:

1. avem un teren concesionat în anul 1993, pe care patronul UNIC Cremona și-a extins magazinul.

2. o vânzare în familie și o construcție edificată fără ca Serviciul Urbanism să intervină.

3. schimbată destinația din chioșc de panificație în sală de jocuri. 4. spațiu sub-închiriat societății Metropolis!

Acum, primarul Crețu insistă pentru vânzarea terenului de 26 de metri pătrați pe care s-a construit chioșcul de pâine, transformat în sală de jocuri.

Pentru ca acest proiect să treacă, e nevoie de 2/3 din voturi (14 voturi). PSD are 11 voturi în Consiliul Local, ALDE are 2 mandate iar UDMR are 1 mandat. Dacă toți consilierii locali ai majorității vor vota, cei 26 de metri pătrați din domeniul public vor trece în proprietate privată iar municipiul va încasa o sumă de numai 6.700 de euro!

UPDATE:

Primarul Ovidiu Crețu a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre. Motivul: a lipsit un consilier PSD și nu se putea întruni numărul minim de 14 voturi, ca proiectul să treacă.

error: Content is protected !!