Primăria Bistrița solicită finanțare prin PNRR pentru înființarea unui centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice

Primăria Bistrița va solicita finanțare prin PNRR pentru înființarea unui centru de zi în municipiu, care ar urma să asigure servicii de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice.

În ședința ordinară din luna iunie, Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul pentru ca municipalitatea să depună un proiect în vederea obținerii de finanțare pentru o astfel de investiție.

Prin proiect se va înființa un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice și o echipă mobilă care va asigura îngrijire la domiciliu. Beneficiarii direcți ai acestui centru vor fi în număr de cel puțin 50 de persoane zilnic, cu vârsta de peste 65 de ani, cu probleme de sănătate fizică sau mentală, persoane singure, fără familie sau sustinători legali, persoane fără locuință sau cu venituri foarte mici ori fără nicio sursă de venit, precum și alte categorii de persoane vulnerabile. Prin echipa mobilă se vor asigura zilnic servicii de îngrijire la domiciliu pentru un număr minim de 25 de persoane, cu vârsta de peste 65 de ani. Beneficiarii serviciilor de îngrijire la domiciliu sunt persoane aflate în situații de risc, persoane singure, fără familie sau susținători legali, cu venituri foarte mici sau fără nicio sursă de venit, cu probleme medicale de mobilitate, greu deplasabile sau nedeplasabile”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local.

Activitățile ce se vor putea desfășura în centru vizează prevenirea marginalizării sociale și sprijinirea pentru integrare/reintegrare socială, dar vor putea fi organizate și programe de recuperare/reabilitare funcțională și de supraveghere și menținere a sănătății. De asemenea, prin unitatea mobilă ce va fi înființată se vor putea asigura servicii de consiliere psihosocială, servicii de readaptare a capacităților fizice, servicii de organizare și administrare gospodărie, precum și servicii de îndrumare și îngrijire medicală primară.

Potrivit proiectului adoptat de Consiliul Local, centrul ar urma să funcționeze pe strada Mesteacănului.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului care prevede înființarea unui astfel de centru este de circa 6 milioane lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *