Primăria Bistrița va desfășura vineri o acțiune de ecologizare în întreg orașul, cu accent pe malurile râului Bistrița

Primarul Ioan Turc este revoltat de felul în care arată malurile Bistriței, pe toată lungimea pe care râul o străbate prin municipiu. Din acest motiv, Primăria Bistrița va desfășura vineri o acțiune de ecologizare în întreg orașul, accentul fiind pus pe malurile râului Bistrița. 

Este rușinos ca, în aceste vremuri, să continuăm cu obiceiul de a ne descotorosi de deșeuri în apele curgătoare, fără să ne gândim la impactul asupra mediului și a sănătății publice! Este obligatoriu să acționăm acum pentru a opri perpetuarea acestui comportament, motiv pentru care am solicitat instituțiilor specializate din județ să ne organizăm pentru a gestiona împreună această problemă”, a spus primarul Ioan Turc.

Alături de specialiști din Primărie, edilul Bistriței a avut o întâlnire cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, Doru Hășmășan, directorul Agenției de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, si directorul Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Ioan Borș.

Am comunicat faptul că Primăria Bistrița va desfășura mâine, prin participarea voluntară a unui număr mare de angajați, începând cu ora 11.00, o acțiune de ecologizare în întreg orașul, cu accent pe malurile râului. Și APM Bistrița-Năsăud va derula o activitate similară printr-un protocol încheiat cu Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, iar muncitorii SGA se vor alătura acestor acțiuni. În continuare, SGA și-a asumat să dea startul unei proceduri privind toaletarea vegetației spontane de pe malurile râului, care adesea afectează albia și devine un rezervor de gunoaie plutitoare pe cursul apei”, a completat Ioan Turc.

Primarul a menționat că municipalitatea va monta, cu avizul SGA, bariere în amonte pe cursul râului, menite să rețină deșeurile plutitoare. Un proiect în acest sens a fost deja aprobat prin programul de bugetare participativă și este în implementare.

Toate primăriile comunelor riverane din amonte vor fi notificate cu privire la situația neplăcută din municipiul Bistrița, unde râul ajunge plin de deșeuri, fiind solicitate măsuri de prevenție și coerciție pentru a se reduce nivelul poluării cursului de apă”, avertizează primarul Ioan Turc.

error: Content is protected !!