Primăriile din Bistrița-Năsăud primesc aproape 2,5 milioane lei din valorificarea deşeurilor colectate selectiv

Cele 62 de primării din judeţul Bistriţa-Năsăud vor primi aproape 2,5 milioane de lei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, sumă rezultată în urma valorificării deşeurilor colectate selectiv anul trecut.

”În această săptămână, virăm către primăriile din județul Bistrița-Năsăud 2.480.000 lei, bani proveniți din valorificarea deșeurilor reciclabile din anul 2023. Deșeurile, dacă sunt gestionate corect, pot deveni resurse economice importante. Este una din cele mai importante premise de la care am pornit în 2021, când am început activitatea mea la ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. Ne bucurăm că am reușit să creștem aceste sume în fiecare an! Măsurile pe care le-am implementat cu sprijinul autorităților publice locale, dar și implicarea mai bună a bistrițenilor în colectarea selectivă din ultimii trei ani, au avut ca efect obținerea unei sume considerabile din activitatea de valorificare a deșeurilor – 6.200.000 lei din 2021 până în 2023. Toți acești bani se întorc în comunitățile județului nostru și vor fi un plus la bugetele locale”, a declarat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Printre măsurile pe care ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud le-a implementat până în prezent și care au generat aceste venituri s-au numărat și derularea în permanență a campaniilor consistente de informare și conștientizare, colectarea de la poarta casei pe 4 fracții de deșeuri, crearea Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, monitorizarea în permanență a activității desfășurate de cei doi operatori de salubritate.

”Prin achiziția de pubele verzi și galbene în 2023 și de pubele albastre în 2024, ne propunem să facilităm colectarea selectivă a deșeurilor și să obținem de la an la an rezultate mai bune. Le mulțumim în primul rând bistrițenilor, dar și primăriilor care au înțeles importanța gestionării corecte a deșeurilor și s-au alăturat efortului nostru de a face Bistrița-Năsăud un județ mai curat”, a mai transmis Cristian Niculae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *