Primarul comunei Chiuza, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui ales local din județul Bistrița-Năsăud.

Este vorba despre primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea, care s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate pentru o perioadă de șapte ani.

Potrivit ANI, ”primarul comunei Chiuza s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2016 – 18 iulie 2023, întrucât a exercitat simultan atât funcția de primar, cât și calitatea de comerciant persoană fizică. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu exercitarea calității de comerciant persoană fizică”.

Primarul Grigore Bradea a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Acesta va contesta în instanță decizia ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *