Primarul din Rodna: Vom ridica în regiunea Rodna – Valea Vinului cel mai mare domeniu turistic și de aventură din județul Bistrița-Năsăud

În regiunea Rodna – Valea Vinului va fi amenajat cel mai mare domeniu turistic și de aventură din județul Bistrița-Năsăud, a anunțat primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul din Rodna precizează că administrația pe care o coordonează a depus deja solicitarea de finanțare pentru acest obiectiv, mizând pe accesarea de fonduri europene pentru realizarea investiției.

Suntem primii care au depus proiectul privind Dezvoltarea Infrastructurii Turistice la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR Nord-Vest), prin intermediul POR (Programul Operațional Regional), un proiect în valoare de 6 milioane de euro. Nu îmi fac nici cea mai mică grijă pentru că sigur îl vom câștiga!”, a scris pe Facebook Valentin Grapini.

Potrivit primarului, cu ajutorul acestor fonduri va fi amenajat un domeniu turistic de vară foarte important pentru regiunea de nord a județului, fiind destinat în special copiilor.

Proiectul prevede construirea unui observator astronomic format din opt telescoape (dintre care unul pentru cercetare științifică, având deja parteneriate cu diverse școli și alte instituții de învățământ, iar unul solar, pentru public). ”Va fi singurul observator astronomic din România unde publicul are acces la un telescop de 508mm diametru, două de 400mm diametru, două de 305mm diametru și un telescop solar dedicat”, a explicat Valentin Grapini.

De asemenea, proiectul prevede și amenajarea unui traseu de 7,5 km de piste pentru biciclete de tip mountain bike, dar și a unei zone de promenadă la cota 1600 m., în Vârful Beneșului, și a unei zone de picnic pentru turiști și pentru rodneni. Va exista și un parc de aventură pentru copii, trei linii de tiroliene tip zip-line cu o panoramă deosebită la cota 1500 m.

Totodată, 5 hectare din pădurea Toaca se vor transforma într-un parc pentru copii, părinți și bunici, unde va exista și un amfiteatru pentru spectacole. Proiectul prevede și modernizarea porții de intrare emblematice în localitatea Rodna și înființarea unui centru de promovare turistică și de salvamont.

Investiția este estimată la circa 6 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *