Primarul Ioan Turc avertizează: Vom lua măsuri mai aspre față de șoferii care nu respectă normele minime de bun simț

Începând din acest an, Primăria Bistrița, prin Poliția Locală, va lua măsuri mai aspre față de șoferii care nu respectă normele minime de bun simț atunci când își parchează autoturismele pe domeniul public, a anunțat primarul Ioan Turc. 

”În ceea ce privește modul în care se parchează, cunosc acest lucru. Începând din acest an, vom lua măsuri mai aspre față de cei care nu respectă normele minime de bun simț comun sau de bun simț comunitar. Am avut un fel de toleranță, știind că locurile de parcare s-au împuținat mult în Bistrița. Când am venit în Primărie și am luat proiectele legate de Linia Verde, de axa de transport Năsăudului – Andrei Mureșanu – Decebal – Gării și proiectul de piste pentru cicliști, am realizat c un număr important de locuri de parcare urmează să se piardă. I-am întrebat. I-am întrebat pe colegii mei din Primărie câte locuri de parcare urmează să se piardă. (…) În final, după ce s-a numărat, am ajuns la concluzia că este vorba despre circa 3.800 de locuri de parcare. De aceea, în condițiile în care fosta administrație – place – nu place, aceasta este realitatea – nu s-a preocupat de amenajarea nici măcar a unui loc de parcare, concomitent cu demararea unui proiect de amenajare a unor parcări, am apreciat că autoritatea locală trebuie să aibă un anumit nivel de înțelegere cu privire la modul în care se parchează în oraș. Este motivul pentru care nu am trimis Poliția Locală să dea amenzi celor care parchează fără să plătească și vreau să vă spun că astăzi – și e o informație pe care o dau în premieră – aproape nimeni nu mai plătește parcare în Bistrița. Se parchează la liber. Pe de altă parte, nu am mobilizat Poliția Locală în sensul de a-i amenda pe cei care parchează neregulamentar până la o anumită limită. Începând din acest an sunt obligat că iau măsuri mai tușate cu privire la cei care parchează”, a declarat primarul, la Radio de Bine.

Întrebat în ce constau aceste măsuri, Ioan Turc a răspuns: ”Asta înseamnă ridicări de mașini și amenzi. Înainte de a trece la măsuri, voi face o campanie publică prin care voi anunța aceste lucruri. Vom avea o perioadă în care vom pune avertismente, după care vom trece, cu tot regretul, la ridicări de mașini și amenzi. Pe de o parte, știu că nu e ușor să găsești un loc de parcare în Bistrița, dar pe de altă parte trebuie să disciplinăm”.

Potrivit primarului, nu va exista toleranță pentru șoferii care încalcă limita bunului simț.

FOTO: Radio de Bine, Facebook – Ai parcat ca un bou

error: Content is protected !!