Primarul Ioan Turc: Fiecare 1 leu plătit de bistrițeni prin taxe și impozite locale atrage 2 lei din fonduri europene

Fiecare 1 leu plătit de bistrițeni prin taxe și impozite locale atrage 2 lei din fonduri europene”, a spus primarul Ioan Turc la forumul intitulat “Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE, împreună cu România”, eveniment la care a fost invitat să participe datorită experienței recente în colaborarea cu orașe de peste Prut.

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor Moldova și a fost găzduit, la București, de Palatul Parlamentului.

Reuniunea a avut ca scop identificarea celor mai potrivite căi de susținere a autorităților Republicii Moldova în demersul de integrare europeană, prin stabilirea parteneriatelor interinstituționale care vor impulsiona rata de absorbție a fondurilor europene, preluând bune practici din România.

”S-a avut în vedere și crearea unor echipe de proiect mixte moldo-române ce vor lucra la implementarea proiectelor în beneficiul cetățenilor din ambele state românești. Cu acest prilej, am prezentat principalele obiective de dezvoltare pe care municipalitatea noastră le urmărește, unde fiecare 1 leu plătit de bistrițeni prin taxe și impozite locale atrage 2 lei din fonduri europene. Să nu uităm că municipiul Bistrița este înfrățit, din 1 Decembrie 2022, cu Ungheni și Soroca, cooperarea cu administrațiile celor două orașe fiind de natură să faciliteze creșterea economică, dezvoltarea infrastructurii și modernizarea edilitară, pentru un nivel de trai mai bun în comunitățile noastre. Iar pentru Republica Moldova, cel mai scurt drum spre Uniunea Europeană trece prin România!”, a transmis primarul Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *