Primarul Ioan Turc: Întâlnire cu reputatul arhitect Dorin Ștefan – un pas înainte pentru reabilitarea clădirii Omnia

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a avut o întâlnire cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai arhitecturii românești – arhitectul Dorin Ștefan. Discuțiile au vizat reabilitarea clădirii Omnia din municipiu, imobil care va fi viitorul sediu al Teatrului Municipal. 

Primăria Bistrița acordă o atenție deosebită modului în care sunt renovate clădirile emblematice din oraș, iar reabilitarea fostului sediu al cinematografului Omnia / 23 august pentru o funcțiune culturală este foarte dorită de publicul bistrițean. În acest sens, am avut o întâlnire de lucru cu domnul Dorin Ștefan, unul dintre cei mai importanți arhitecți din țara noastră, domnia sa primind încă din 2010 premiul Academiei Române pentru întreaga activitate și ordinul Meritul Cultural în grad de ofițer din partea Președinției României. Lucrările sale de artă sunt foarte apreciate și pe plan internațional, pentru stilul inovativ și neconvențional, iar apelul la unul dintre cei mai valoroși și experimentați arhitecți reprezintă soluția corectă”, a precizat primarul Ioan Turc.

Reamintim că municipalitatea a reușit să preia de la RADEF clădirea fostului cinematograf Omnia, iar în urma expertizării acesteia au fost identificate numeroase probleme structurale, care însă ar putea fi surmontate prin intervenția curajoasă a unor specialiști în domeniu.

În cadrul discuțiilor purtate cu arhitectul Dorin Ștefan, s-a stabilit că vom derula un studiu de fezabilitate în vederea depunerii unui proiect finanțat pe fonduri europene, pentru ca Bistrița să aibă un teatru municipal autonom care să-și desfășoare activitatea într-o clădire de patrimoniu reabilitată din temelii și dotată la cele mai noi standarde”, a mai precizat Ioan Turc.

error: Content is protected !!