Primarul Ioan Turc, la Ministerul Dezvoltării; discuții despre etapele în care se află proiectele ce vor fi derulate prin PNI “Anghel Saligny”

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a efectuat zilele acestea o vizită la București, unde a avut o întâlnire cu secretarul de stat Claudiu Răcuci de la Ministerul Dezvoltării, fiind purtate discuții despre etapele în care se află proiectele ce vor fi derulate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

”Noi proiecte pentru infrastructura de apă-canal și gaze naturale își așteaptă finanțarea prin programul “Anghel Saligny”. Recent, Primăria Bistrița a depus 3 cereri de finanțare la apelul de proiecte pe componenta apă-canal, care a avut ca termen-limită data de 11 mai. Este vorba despre proiectele: Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 1, în valoare de 17.628.723,30 lei cu TVA, Dezvoltarea infrastructurii edilitare de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – lot 2, în valoare de 13.645.828,39 lei cu TVA și Extindere rețea publică de apă, apă uzată menajeră în municipiul Bistrița, în valoare de 6.215.207,61 lei cu TVA”, a explicat primarul Ioan Turc.

Municipalitatea mai are depuse cereri de finanțare, aflate acum în sesiunea de analiză, pentru alte două proiecte importante vizând infrastructura de gaz în cartierele aparținătoare: Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Sărata, în valoare de 10.999.070,80 lei cu TVA și Alimentare cu gaze naturale localitatea componentă Slătinița, în valoare de 6.754.454,28 lei cu TVA.

De asemenea, suntem pe procedură de semnare a contractului pentru finanțarea parțială a continuării lucrărilor de reabilitare a străzii Tărpiului (1.193.170,66 lei cu TVA), iar pasajul auto subteran Gării – Tărpiului se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate”, a adăugat edilul.

Pe de altă parte, la Ministerul Dezvoltării, primarul Ioan Turc a semnat contractul de finanțare pentru construirea a încă două blocuri sociale în cartierul Viișoara, având o valoare totală de 34.388.727,58 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!