Primarul Ioan Turc: Lucrările la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” sunt realizate în proporție de aproximativ 90%

Lucrările de reabilitare a clădirii principale de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița sunt realizate în proporție de aproximativ 90%, acestea urmând să fie finalizate până în primăvara anului viitor, potrivit primarului Ioan Turc.

Șantierul de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița a fost vizitat luni de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, primarul Ioan Turc și de o delegație din Primăria Bistrița.

Am vizitat șantierul de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, mai exact clădirea principală a Colegiului. Acolo se derulează lucrări extrem de complexe. Ne-am întâlnit și cu doamna director Monica Halaszi care ne-a solicitat să asigurăm finanțarea pentru finalizarea lucrărilor, finanțare care se face prin Compania Națională de Investiții. Mai sunt lucrări de realizat, stadiul este de aproximativ 90%. Împreună cu constructorul, am agreat ca termen limită pentru finalizarea lucrărilor la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” luna martie a anului viitor”, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Adrian-Ioan Veștea și de reprezentanți ai Primăriei Bistrița.

Lucrările de consolidare și reabilitare a Corpului A (corp liceu) de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița au început în luna octombrie a anului 2020, obiectivul beneficiind de o finanțare de circa 47 de milioane de lei asigurată de Compania Națională de Investiții.

Potrivit proiectului, toate cele 28 de săli de clasă și sălile de informatică vor beneficia de dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, toate spațiile vor fi dotate cu mobilier modern.

Reabilitarea Corpului A al Colegiului Național “Liviu Rebreanu” întregește o serie de investiții care au vizat această unitate de învățământ cu peste 100 de ani de tradiție și care au însemnat crearea unui campus școlar cu o clădire nouă pentru școala generală, o sală de sport la cele mai înalte standarde și un internat modern pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *