Primarul Ioan Turc: „Regret profund nefericitul incident din Parcul Regele Mihai I al României. Trenulețul a fost retras de pe aleile din parc”

După ce un vagon al trenulețului care circulă prin Parcul Regele Mihai I al României s-a răsturnat și trei copii au fost răniți în urma acestui incident, primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat că trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile din parc și va mai funcționa doar atunci când municipalitatea va fi sigură că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta.

„Regret profund nefericitul incident care a avut loc, în această după-amiază, în Parcul „Regele Mihai I al României”. Copiii care au avut de suferit au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate și, chiar dacă nu au necesitat internare și sunt acasă, mă voi asigura personal că evoluția stării lor de sănătate este una bună. Urmăresc cu atenție starea fetiței care a suferit o fractură la cot. Siguranța copiilor care își petrec timpul în parcurile din Bistrița, pe alei, în spațiile de joacă sau plimbându-se cu trenulețul Thomas, a fost de la bun început o prioritate pentru noi„, a transmis primarul Ioan Turc într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Edilul a adăugat că, din data de 25 iunie 2022, de la darea lui în folosință, trenulețul electric Thomas a parcurs peste 2000 de kilometri, a făcut 640 de circuite și a bucurat mai mult de 7000 de copii.

„În tot acest timp, trenulețul a funcționat impecabil și nu am avut nici măcar un indiciu că ar fi posibil ca beneficiarii să nu fie în deplină siguranță. Momentan, suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment și voi reveni cu un punct de vedere de îndată ce vom avea toate datele. Vă asigur că tratăm această situație cu toată responsabilitatea și vom face tot ceea ce este necesar pentru ca, pe viitor, astfel de incidente să nu mai fie posibile. Pentru moment, trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile parcului și nu va reveni decât după ce vom fi siguri că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta”, a încheiat primarul.