Primarul Ioan Turc: Sper ca lucrările de extindere a rețelelor de gaze naturale în Sărata și Slătinița să înceapă în acest an

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a avut zilele trecute o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, una dintre temele abordate în timpul discuțiilor vizând Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny, prin intermediul căruia ar urma să fie realizate lucrări de extindere a rețelelor de gaze naturale în localitățile Sărata și Slătinița. 

Prezent în emisiunea ”Administrația la raport” de la Bistrița FM, primarul Ioan Turc a spus că speră ca aceste lucrări să înceapă în acest an.

Am avut o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae Ciucă în care am discutat aspecte care țin de buna derulare a unor proiecte prin programe naționale. În primul rând mă refer la Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Toate comunitățile locale, toți primarii, așteaptă să demareze investiții, așteaptă ca proiectele să devină opere în șantier. Domnul prim-ministru m-a asigurat de faptul că Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pe componenta de apă-canal și drumuri, este cu adevărat operaționalizat. În condițiile în care primăriile depun toate documentele în vederea semnării contractelor, facturile vor fi onorate, adică există bani alocați pentru Anghel Saligny. De asemenea, începând cu luna februarie, va fi operaționalizat și programul pe componenta de gaz. Așteptăm și această componentă, pentru că, atât în municipiul Bistrița, cât și în județ, există un interes deosebit pentru extinderea rețelelor de gaze naturale. Acest lucru nu va putea fi făcut acolo unde distanța între comunitate și punctul de alimentare este foarte mare, dar în toate situațiile în care cheltuielile pentru realizarea unei mini-magistrale, a unei magistrale secundare în vederea alimentării unei comunități sunt rezonabile, Programul ”Anghel Saligny” este o soluție. În municipiul Bistrița vizăm extinderea rețelelor de gaze naturale în Sărata și Slătinița. Prima decizie pe care am luat-o după câștigarea alegerilor a fost chiar aceasta de demarare a studiului de fezabilitate pentru extinderea rețelelor de gaze naturale în Sărata și Slătinița. Așteptăm ca programul să fie operaționalizat și  lucrările să înceapă sper în acest an. În condițiile în care avem studiul de fezabilitate realizat, cu indicatorii tehnico-economici aprobați, avem nevoie doar de o procedură pentru realizarea proiectului tehnic și de execuție. Vom merge pe această soluție, adică vom face o singură procedură pentru realizarea proiectului tehnic și pentru demararea efectivă a lucrărilor”, a declarat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a adăugat că a discutat cu premierul și despre proiectele derulate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

”Am discutat cu domnul prim-ministru și aspecte de interes legată de activitatea Companiei Naționale de Investiții, știut fiind că primarii din județ, indiferent de culoarea politică, au depus un număr semnificativ de proiecte la CNI. O parte din proiecte au mers bine anul trecut, o parte dintre ele au băltit și, în urma discuțiilor cu premierul, am primit asigurări că, după aprobarea bugetului Companiei, lucrările care au trenat vor fi restartate”, a adăugat Ioan Turc.

error: Content is protected !!