Primarul Ioan Turc: Valoarea cumulată a proiectelor cu finanțare europeană ajunge undeva la 200 de milioane de euro

Acuzat de liderul PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, că se laudă doar cu proiecte lăsate de vechea administrație din Primăria Bistrița și că ”nu a atras niciun cent” în ultimii trei ani, primarul Ioan Turc a adus o serie de clarificări din acest punct de vedere.

Nu vreau să intru în controverse, e și păcat să ne consumăm energia cu acest gen de polemică sau cu răspunsuri la afirmații făcute în alegeri, dar ceea ce îi rog pe bistrițeni să rețină este următorul lucru: da, am găsit în Primărie niște proiecte și am repetat acest lucru de nenumărate ori. Atunci când lucrările vor ajunge într-o fază avansată, voi putea ca să exemplific bistrițenilor cum am găsit acele proiecte în Primărie și cum le-am transformat și modificat în așa fel încât ele să răspundă așteptărilor lor. Mie nu mi-ar fi greu ca pe o anumită lungime a unei străzi, cu caracter experimental, să pun pavajul acela pe care l-am găsit prins în proiectele lăsate de cine a spus domnul președinte Moldovan, nu mi-ar fi greu să las toate firele spânzurate pe stâlpi și alte lucruri de asemenea natură și bistrițenii să spună dacă le place cum arată zona respectivă, conform proiectelor pe care le-am găsit în Primăria Bistrița, sau nu le place. Nu am putut accepta ca în 2023 – 2024 să pui pavaj de hală pe trotuare. Nu poți să pui pavaj de hală în fața Muzeului Județean, o zonă din proximitatea centrului istoric. Nu poți să lași firele atârnând pe stâlpi. Nu poți să lași infrastructura de apă și canal neschimbată. Într-adevăr, pe vechiul exercițiu financiar au existat sume de bani prealocate, la fel cum există și pe exercițiul financiar 2021 – 2027. Fiecare primărie are o anumită sumă de bani pentru un anumit gen de proiecte. Așa a avut și Primăria Bistrița pe fostul exercițiu. Am găsit aceste proiecte, mă bucur că le-am găsit, dar am considerat că este nevoie să le transform de o manieră substanțială în așa fel încât, la finalizarea lucrărilor, oamenii să se bucură de ele”, a spus Ioan Turc într-o emisiune la AS-TV.

Legat de acuzația potrivit căreia municipalitatea nu ar atras fonduri europene pentru investiții în ultimii trei ani, edilul Bistriței a mai punctat: ”Până în momentul față am semnat contrate și avem în lucru obiective de investiții din bani europeni de sume absolut considerabile, fără precedent. Valoarea cumulată a proiectelor cu finanțare europeană ajunge undeva la 200 de milioane de euro. Deci a răspunde unor afirmații de campanie electorală internă cred că nu merită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *