Prin bistrițeanul Denis Dobraniș, România a obținut locul 5 la Campionatele Mondiale de Go pentru Studenţi desfăşurate în Tokyo, Japonia

Cu un scor de trei victorii din patru, bistrițeanul Denis Dobraniş, Campion European de Go pentru Studenţi în 2023, a reuşit performanţa de a obţine locul 5 la cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale Oza pentru Studenţi, la egalitate de victorii cu locurile 2, 3 şi 4, respectiv reprezentanţi din Japonia, Coreea de Sud şi China, informează, marți, Federația Română de Go.

Potrivit unui comunicat de presă al Federației, competiţia a avut loc în perioada 21-22 februarie la sediul Asociaţiei Japoneze de Go Nihon Ki-in din Tokyo.

Fondat în 2003, Campionatul Oza este un eveniment de prestigiu, organizat la sediul Asociației Japoneze de Go Nihon Ki-in, care adună anual 16 dintre cei mai buni jucători de Go studenți din întreaga lume.

Federația Română de Go mai menționează că, în perioada imediat următoare, se va desfăşura Campionatul European de Go Juniori, un eveniment în care Denis Dobraniș este văzut ca favorit să-şi reafirme statutul de campion european, un titlu important obţinut în 2023 în competiţia de vârf a categoriei sub 20 de ani.

Go, un joc străvechi de strategie şi tactică, originar din China, are o istorie bogată de peste 4.000 de ani şi este considerat cel mai vechi joc din lume. Cu peste 46 de milioane de jucători la nivel mondial şi 75 de federaţii sportive naţionale, este unul dintre cele mai populare şi respectate jocuri de logică şi inteligenţă, având o popularitate deosebită în Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *