Prinși de jandarmi în timp ce vindeau ilegal petarde și artificii

Sute de cutii cu articole pirotehnice care erau comercializate ilegale au fost confiscate, în ultimele 24 de ore, de jandarmii din Bistrița-Năsăud.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, circa 550 de cutii cu astfel de articole au fost confiscate de la un bărbat care încerca să le vândă pe raza localității Prundu Bârgăului. Jandarmii au constatat că bărbatul nu deține autorizație în vederea comercializării unor astfel de materiale, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.

Totodată, articole de acest fel au mai fost depistate de jandarmi și la un agent economic din localitatea Bistrița Bârgăului, care avea expuse spre comercializare baterii de artificii, cu 36, respectiv 25 de focuri, cu un grad de periculozitate încadrat la categoria F2, fără a deține o autorizație în acest sens.

În ambele cazuri au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 alin. 1 lit. a, în conformitate cu legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive. Jandarmii au ridicat în vederea confiscării cele 6.906 articole pirotehnice iar împreună cu actele de sesizare au fost predate către Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Acțiuni de acest fel sunt organizate de jandarmi pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, scopul lor fiind prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul materialelor pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *