Procesiunea de Florii, pe 27 aprilie la Bistrița

Sâmbătă, 27 aprilie, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț, la Bistrița va avea loc o nouă ediție a Procesiunii de Florii.

Preotul Emanuel Vidican de la Protopopiatul Ortodox Român Bistrița precizează că procesiunea va începe la ora 17:00, la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi” de pe strada Alexandru Odobescu, unde Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va binecuvânta ramurile de salcie care vor fi oferite credincioșilor.

Ulterior, procesiunea religioasă se va desfășura pe următorul traseu: strada Alexandru Odobescu, Bulevardul Republicii, Piața Petru Rares, Piața Unirii – Protopopiatul Ortodox, strada General Grigore Bălan, Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. La Muzeu va fi amenajată o scenă și aici se va oficia, începând cu ora 18:00, slujba Vecerniei.

”Această manifestare duhovnicească ne aduce aminte de drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirile și Învierea Sa din morți. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va fi însoțit de preoți, diaconi, călugări și mulțime mare de credincioși cu ramuri de salcie în mâini”, a mai menționat preotul Emanuel Vidican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *