Prognoza meteo până spre finalul lunii august

FOTO: Cornel Ciocan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza până spre finalul lunii august, mai exact până pe 27 august.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi în general normală termic, cu scurte perioade în care amiezile vor deveni călduroase, astfel că mediile maximelor vor varia între 28 și 30 de grade, cele mai ridicate valori estimate pentru 19, 23 și 24 august. Minimele vor caracteriza dimineți răcoroase în depresiuni, dar se vor încadra între 12 și 14 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 16 august, însă acestea vor avea mai ales caracter local”.

La munte, ”vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză. Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat din data de 15 august și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!