FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 8 – 21 ianuarie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în prima săptămână, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de -3…0 grade, iar cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de -13…-5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere până la valori ușor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 1…2 grade și ale celor nocturne de -6…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie”.

La munte, ”în prima jumătate a intervalului, deși vor fi variații termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopților și al dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 și 13 ianuarie. După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *