Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FOTO: ONG Meteo.BN

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 22 aprilie – 5 mai).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 1 și 7 grade, în medie regională, iar după data de 29 aprilie temperatura aerului va crește ușor și se estimează a se înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză”.

La munte, ”intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât
se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!