Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 6 – 19 mai).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în primele două zile din interval (6 și 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24…25 de grade, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 și 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 și 18 grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezilor”.

La munte, ”media temperaturilor maxime va fi de 14 grade la începutul intervalului, va oscila între 8 și 10 grade în perioada 8 – 14 mai, iar spre finalul celei de-a doua decadă sunt estimate valori în jurul a 16 grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor avea o medie de 6 grade în primele nopți, va scădea spre 1…2 grad în 10 și 11 mai și va urca spre 8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *