Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FOTO: Cornel Ciocan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 iunie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade. Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă”.

La munte, ”vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14…16 grade, iar cele minime vor fi între 6 și 9 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6,7,8 și 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!