Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 iunie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”temperaturile maxime se vor situa sub normele caracteristice perioadei în primele două zile de prognoză, cu medii de 20 – 22 de grade, apoi vor creşte la valori de 26 de grade în 15 iunie, iar până la finalul intervalului vor varia uşor în jurul a 27 de grade. Regimul termic nocturn se va situa între 12 şi 14 grade, valori mediate regional, cu cele mai scăzute până în data de 15 iunie. Vor fi averse cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara şi mai extinse în 12, 13, 14 iunie şi, din nou, între 17 şi 20 iunie”.

La munte, ”intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic scăzut, dar se va încălzi treptat din 15 iunie, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la medii de 12 grade spre 18 grade. Minimele nocturne vor avea un parcurs asemănător, de la 6 – 8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara”.

Totodată, luni, ANM a emis mai multe avertizări cod roşu, portocaliu și galben de vreme rea. Județul Bistrița-Năsăud este vizat de o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, precizează meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *