Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FOTO: Cornel Ciocan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 7 – 20 august).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”valorile termice diurne se vor situa în general sub mediile multianuale mai ales în primele zile din interval. Până în jurul datei de 11 august, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 21 și 24 de grade. După data de 11 august, vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă, iar mediile maximelor vor ajunge să se situeze în jurul a 31 de grade. În prima săptămână din interval, media valorilor nocturne va avea ușoare variații în jurul a 10 grade. Ulterior, temperaturile nocturne vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 13…14 grade. Local vor mai fi averse până în data de 11 august. Mai ales în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă”.

La munte, ”vremea se va încălzi treptat, mai ales în a doua săptămână din interval. Media
maximelor va crește de la 12 grade spre 22 de grade, iar a minimelor de la 6 grade la 13 grade. Local vor mai fi averse până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea
pentru manifestări de instabilitate va fi redusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!