Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FOTO: Cornel Ciocan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 4 – 17 septembrie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”la începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, excepție făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 24…25 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9…11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipație”.

La munte, ”vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii din zona montană se vor menține, pe parcursul zilelor, la valori de 16…18 grade, iar în cursul nopților vor fi de 7…9 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 14…15 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu data de 15 septembrie, însă și în restul după-amiezelor vor fi posibile ploi de scurtă durată pe arii restrânse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!