Programul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru municipiul Bistrița și localitățile componente, în aprilie

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a publicat programul de colectare a deșeurilor reciclabile din municipiul Bistrița și localitățile componente pentru luna aprilie.

Astfel, programul este următorul:

  • 03 APRILIE – sacul albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton;
  • 10 APRILIE – sacul verde pentru deșeurile reciclabile din sticlă;
  • 17 APRILIE – pubela galbenă pentru deșeurile reciclabile din plastic / metal;
  • 24 APRILIE PENTRU CARTIER UNIREA – pubela galbenă pentru deșeurile reciclabile din plastic / metal;

Programul de colectare a deșeurilor reziduale (pubela neagră) în municipiul Bistrița și localitățile componente rămâne neschimbat, cu excepția zonelor în care colectarea acestor deșeuri se realiza în ziua de miercuri. Pentru aceste zone, ziua de colectare a pubelei negre este ziua de sâmbătă.

Colectarea de la poarta casei pe 4 fracții a deșeurilor generate în județul Bistrița-Năsăud în zonele de case a fost una din cele mai eficiente măsuri pentru creșterea gradului de valorificare a deșeurilor reciclabile. Cetățenii au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor încă din gospodăria proprie, iar efortul lor a contribuit semnificativ la creșterea procentului de valorificare a deșeurilor reciclabile, care în anul 2023 a fost în jurul cifrei de 30 %, mult peste media națională”, a menționat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Calendarul de colectare a deșeurilor pentru fiecare localitate din județ poate fi consultat pe site-ul www.adideseuribn.ro sau la telefon 0263.944 – Dispecerat Supercom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!