PROIECT: Mașinile cu VOLAN pe dreapta vor fi INTERZISE în România! Sunt prea multe accidente cu mașinile “de pe Anglia!”

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un amplu proiect de modificare a legislației rutiere, care include ca subiect situația mașinilor cu volan pe partea dreapta.

Specialiştii au identificat mai multe situaţii complicate în care ajung masinile cu volan pe partea dreaptă conduse în traficul de la noi.

Principalele probleme la mașinle cu volan pe dreapta:

– pericolul nr. 1 este imposibilitatea de a ieși în depășire.
– probleme la la ieșirile din parcări, din spații înguste. Șoferul NU sesizează obstacolele din partea stângă
– în general, conducătorul auto vede mai târziu pietonii care vin din partea stângă și orice alt stimul din această zonă a câmpului vizual.

Potrivit datelor Registrului Auto Român, în acest moment, în țara noastră sunt înregistrate aproape 67.000 de mașini care au volanul pe partea dreaptă. Dintre acestea, 50.000 au trecut pe la RAR numai în ultimii 3 ani.

Mașinile cu volan pe dreapta NU vor mai fi omologate! Într-o lună și jumătate se schimbă legea!

Potrivit șefului Registrului Auto Român, odată cu aprobarea modificărilor, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, NU primesc omologare. Cel mai probabil, noua regulă va intra în vigoare într-o lună și jumătate. Dacă actuala propunere legislativă va intra in vigoare, o astfel de maşină va fi înscrisă doar dacă proprietarul schimbă volanul, bordul şi pedalele, astfel încât autovehiculul să fie condus pe partea stângă.

error: Content is protected !!