Proiectul ”Școala de Reciclare”, lansat la Liceul Tehnologic Lechința

La Liceul Tehnologic Lechința a fost lansat, miercuri, proiectul ”Școala de Reciclare”, conceput de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și realizat în parteneriat cu unitatea de învățământ, Primăria Lechința, GreenPoint Management și Fepra, organizații de implementare a răspunderii extinse a producătorilor de ambalaje.

”Proiectul își propune să încurajeze elevii din toate ciclurile școlare să protejeze mediul înconjurător și să se implice activ în reducerea poluării prin colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor”, a precizat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Prin acest proiect, toate sălile de clasă ale Liceului Tehnologic Lechința vor fi dotate cu pubele destinate deșeurilor reciclabile, pe trei culori – galben pentru fracția din plastic/metal, albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie/carton și verde pentru fracția de sticlă. Prin această facilitate, toți elevii, de la ciclul primar și până la cel liceal, sunt stimulați să colecteze selectiv deșeurile în cadrul unei competiții la capătul căreia cei mai conștiincioși vor fi recompensați.

În plus, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va susține prezentări pentru toți elevii din această școală cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor și a reciclării acestora și va organiza un concurs de colectare selectivă în școală.

Educația cu privire la protecția mediului și reducerea poluării prin colectarea separată a deșeurilor este foarte importantă pentru viitorul nostru, al tuturor, de aceea o mare parte din eforturile noastre de conștientizare și informare se adresează copiilor noștri”, a mai precizat Cristian Niculae.

De asemenea, potrivit conducerii Liceului Tehnologic Lechința, proiectul va fi completat și cu un concurs, Primăria și Consiliul Local Lechința urmând să aloce un buget pentru premierea elevilor la finalul concursului, care se va încheia în luna decembrie a acestui an. Fondul de premiere este completat de Fundația Noi Orizonturi, prin activitățile de strângere de fonduri realizate de către liderii Impact, profesorii Iliuță Ana-Maria și Iliuță Cezar-Adrian, alte cadre didactice și elevii Liceului Tehnologic Lechința.

”Școala de Reciclare” se dorește a fi o lecție” de responsabilitate, un prim pas către un viitor mai curat, mai sustenabil. Un viitor pe care ni-l putem asigura doar prin acțiune”, a transmis și conducerea Liceului Tehnologic Lechința.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!