Protecția Consumatorilor a constatat mai multe nereguli la un restaurant din Bistrița

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a constatat mai multe nereguli la un restaurant din Bistrița care livrează mâncare la mai multe clase de elevi din municipiu, fiind dispuse o serie de măsuri în acest caz.

”Urmare a unei reclamații înregistrate la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrita-Năsăud, în data de 26.09.2023 s-a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la operatorul economic SIGILIUM STAR SRL (Restaurant Nossa). În urma acțiunii de verificare, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • au fost identificate în bucătăria unității prestatoare de servicii produse și materii prime cu data limită de consum depășită;
  • în bucătăria unității existau materii prime fără elemente de identificare privind data limită de consum, produse care nu aveau inscripționate data și ora desigilării ambalajelor, motiv pentru care nu se poate efectua trasabilitatea acestora;
  • lipsa autorizației DSVSA pentru autovehiculul utilizat pentru livrarea mâncării;
  • pe ambalajele preparatelor culinare livrate nu sunt indicate informaţii privind ingredientele produsului finit, precum şi aditivii utilizaţi și ingredientele cu efect alergen.

Ținând cont de neregulile constatate, operatorul economic riscă sancționarea cu amendă contravenținală în cuantum de 35.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Bistrița-Năsăid.

Totodată, au fost dispuse și alte măsuri precum oprirea definitivă a comercializării și scoaterea din circuitul consumului uman a unor produse în valoare de 427 lei și oprirea temporară a livrării preparatelor în sistem catering până la remedierea deficiențelor constatate cu privire la etichetare.

Controalele CJPC Bistrița-Năsăud la acest operator economic au venit în contextul în care mai mulți elevi din Bistrița s-ar fi simțit său după ce ar fi consumat mâncare livrată de agentul economic.

Comisarii CJPC Bistrita-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

FOTO: CJPC Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!