Prundu Bârgăului – comuna din Bistrița-Năsăud care va avea toate drumurile modernizate

Prundu Bârgăului este comuna din județul Bistrița-Năsăud care va avea întreaga infrastructură rutieră modernizată, toate drumurile din această unitate administrativ teritorială urmând să fie reabilitate și asfaltate.

Potrivit primarului Doru Crișan, administrația pe care o coordonează a făcut, anul acesta, pași importanți pentru a putea asfalta toate drumurile din comună, reușind să acceseze două finanțări prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, una de 3,3 milioane de lei și alta de 5,6 milioane lei.

Primul proiect, pe care l-am finalizat deja, a vizat asfaltarea unor tronsoane de drumuri pe care nu am reușit să le finalizăm prin celelalte programe de finanțare. Astfel, a fost asfaltată o suprafață totală de 15.200 mp (3,2 km de drumuri) pe 22 de străzi din comună. Lucrările au inclus îmbrăcăminți asfaltice, acostament, șanțuri și rigole din beton, aducând o schimbare semnificativă în mobilitatea locală. Al doilea proiect, aflat în prezent în curs de execuție, se concentrează pe modernizarea a 9 străzi și construirea unui pod esențial. Odată finalizat, proiectul va aduce asfalt pe 3,2 km de drumuri și un pod nou, de 16 ml, peste râul Secu”, a precizat Doru Crișan.

Primarul din Prundu Bârgăului menționează că finalizarea acestor proiecte va marca modernizarea completă a tuturor drumurilor din comună.

”Investiția în drumuri moderne nu este doar o investiție în infrastructură, ci și în viitorul comunității. Modernizarea drumurilor nu înseamnă doar asfalt, șanțuri și marcaje, ci aduce cu sine numeroase avantaje care contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Vă asigur că administrația locală depune toate eforturile necesare pentru a asigura implementarea cu succes a acestor proiecte. Apreciez sprijinul și răbdarea dumneavoastră pe parcursul acestui proces”, a mai adăugat Doru Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!