Pubelele verzi pentru sticlă, achiziționate cu fonduri europene, distribuite populației

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA anunță că a început procesul de distribuire a pubelelor verzi către populație.

Potrivit șefului ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, în municipiul Bistrița, distribuirea pubelelor verzi va fi gestionată de operatorul Supercom după un program care va fi comunicat în scurt timp pe site-ul www.adideseuribn.ro. Operatorul de salubritate va organiza transportul la domiciliu al pubelelor verzi și le va preda utilizatorilor pe baza buletinului de identitate și semnătură.

În zilele de 9 și 10 decembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 17:00, cetățenii din localitatea componentă Sigmir și Valea Sigmirului vor primi pubele verzi pentru deșeurile reciclabile din sticlă. În cazul în care cetățenii din Sigmir nu sunt acasă în intervalul menționat mai sus, aceștia își vor ridica ulterior pubelele verzi de la sediul operatorului de salubritate Supercom – pe str. Drumul Cetății, nr. 11 – vis-avis de Rombat.

Programul de distribuție pentru restul zonelor din Municipiul Bistrița va fi anunțat în curând.

În orașele Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi și zona rurală, distribuția pubelelor verzi a început în această săptămână și este coordonată de primăriile din aceste localități. Recipientele de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă se distribuie pe baza buletinului de identitate și semnătură.

În tomna acestui an, printr-un proiect derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și ADI Deșeuri, au fost achiziționate un număr total de 188.329 de pubele noi, dintre care 83.443 pubele albastre pentru fracția hârtie/carton, 83.443 pubele verzi pentru sticlă și 21.443 pubele galbene pentru fracția plastic/metal.

Pubelele verzi și galbene au sosit deja în județ, însă cele albastre vor sosi abia după începutul anului 2024.

Valoarea totală a proiectului prin care a fost posibilă această achiziție s-a ridicat la circa 47,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2013 – 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *