Puterea orbește!

Gusti Zegrean a anunțat că se bagă la parlamentare. E vot sigur, deci dacă intră în capul listei iese senator. Mediatic, îl linșează PSD-iștii pentru că l-a ținut pe Băse ne-suspendat, a acceptat tăierile salariale, a ținut partea „marinarului”, dar oricum lista îl salvează. Ăsta e scopul, de altfel!

Odată cu intrarea sa în cursa internă, tot ce mai era idealist între PNL-iști se duce pe apa Sâmbetei. Juniorul Sighiartău e clar „pe lângă” , iar cărțile s-au făcut la școala de vară a lui Blaga.

Strategic vorbind, Zegrean e o pârghie prin care Oltean își păstrează influența și preia partidul, chiar dacă a-ncălcat toate cele 10 porunci din decalogul pentru fraieri. Era previzibilă intrarea lui Zegrean în cursă, deși declarase că vrea să se retragă și să uite de politică, dacă NU cumva îi va lua Dumnezeu mințile.

Ochiul dracului i-a luat vederea interioară și Zegrean a anunțat că se bagă, semn că și-a pierdut mințile la bătrânețe. Oricum, în tinerețe el se-nghesuia pe locurile din față în orice alegeri, deci a fost consecvent prin re-evaluarea deciziei!

Sistemul are nevoie de Gusti Zegrean și de aceea va prinde Senatul și probabil Comisia Juridică, eventual membru în Biroul Permanent, pus să păzească ceva combinații și să țină spatele cuiva. Cu legea-n mână! C-așa-i în tenis!

Zegrean e atât de util să fie pus pe ațe la vârsta pensionării. Iar pentru bani și ursul joacă! A fost Președintele Curții Constituționale și are conexiuni la nivel înalt fiind o piesă de artilerie grea ce poate fi reglată pe traiectoriile potrivite pentru a sparge P.S.D-ul!

Orgoliosul Zegrean va merge la Senat cu dublu-scop și de nu-și aduce-aminte de umilințele aplicate, poate fi un colac de salvare pentru Ioan Oltean.

 

 

Odată cu intrarea lui Zegrean pe liste, e clar că eminențele cu sufletul-cenușă au rețeta făcută și câteva lucruri sunt clare, valabile pentru PSD și PNL, deopotrivă:

  1. Sistemul e puternic, NU se pune în pericol și NU acceptă reforma!
  2. Cărțile se fac de aceeași 2-3 oameni care subjugă orice decizie de filială
  3. Filialele de partid sunt în fapt, firme cu acționariat restrâns care negociază funcții-cheie în Stat, la schimbul sacului cu voturi pus pe masa partidului.
  4. Sistemul NU permite alternativa. Nici în teritoriu și nici la nivel central. Deocamdată!
  5. Pulsul națiunii e altul și listacii NU au legitimitate, dar preferă orbirea!

 

Citiți și:

gg1-800x400(news.ro) INTERVIU cu Augustin Zegrean! Vorbește despre tăierile salariale care au îngropat P.D.L-ul, despre relația cu Băsescu și suspendarea președintelui, dar și despre eventuala reîntoarcere în politică!

http://www.ziardebistrita.ro/interviu-zegrean/