VIDEO: Puternic incendiu la Lunca Ilvei. Trei imobile, afectate de flăcări

Trei imobile din localitatea Lunca Ilvei au fost afectate, duminică, în ultima zi a anului 2023, de un puternic incendiu. Patru persoane au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de asistență medicală.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri militari și voluntari.

Astfel, au intervenit patru echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere, precum și autospeciale de stingere de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Lunca Ilvei și Ilva Mare și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Silvania International. Serviciile voluntare și cel privat pentru situații de urgență au asigurat prima intervenție. Pe lângă pompierii militari și voluntari, peste 100 de localnici, inclusiv pompieri aflați in timpul liber s-au mobilizat pentru sprijinirea intervenției (alimentare cu apa și scoaterea bunurilor din imobilele afectate).

”Incendiul a fost localizat și lichidat, în momentul de față se lucrează pentru îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii. Au fost afectate o casă de locuit (de la care a izbucnit incendiul), în totalitate, mansarda unui magazin alimentar, respectiv mansarda celui de-al treilea imobil cu destinația casă de locuit. Suprafața totală afectată de incendiu este, la o prima estimare, de aproximativ 800 mp. Patru persoane au suferit atacuri de panică, au primit asistență medicală din partea paramedicilor SMURD și a unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, dar nu s-a impus transportul acestora / au refuzat transportul la spital”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului urmează să fie stabilită după finalizarea tuturor operațiunilor de înlăturare a efectelor negative.

ACTUALIZARE

Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum deteriorat.

VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *