Radu Moldovan – premier, ministru, președinte de CJ sau primar de municipiu?!

Radu Moldovan - premier, ministru, președinte de CJ sau primar de municipiu?!

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit joi, într-o emisiune de la Radio Balada, despre anul electoral 2024. Jurnalistul Alin Cordoș i-a adresat liderului social democraților din județ mai multe întrebări cu privire la viitoarea sa candidatură în cadrul alegerilor care bat la ușă.

Ce spune Radu Moldovan despre posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud?

În ceea ce privește alegerile locale, jurnalistul Alin Cordoș l-a întrebat pe Radu Moldovan dacă va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

Nu știu, stați puțin să vedem. Am fost eu foarte vânjos și aprig și am spus că nu mai candidez, dar lucrurile sunt schimbate acum și îmi torn cenușa necesară în cap. Am avut mai multe discuții cu colegii mei în interiorul PSD și lucrăm la organizare și la desemnarea candidaților.

Vom vedea ce vor decide domnii de la București vizavi de cum și când se vor face alegerile. Suntem pregătiți în orice variantă. Dezavuez ce se întâmplă în ultima perioadă. Oamenii au cu totul alte probleme și deja de o lună se tot discută despre comasare.

Ar trebui luată o decizie cu privire la acest lucru pentru că oamenii mai au și altă treabă în afară de subiectul acesta. Indiferent de care va fi decizia, noi suntem pregătiți. Nu avem o decizie formalizată să spun așa, nu avem candidaturile anunțate.

Dacă se va decide comasarea, atunci va trebui să venim foarte repede cu candidații. Se știu în foarte mare măsură candidații, vorbim despre colegii noștri primari în exercițiu. Mai avem mici lucruri de reglementat, dar în ceea ce îi privește pe cei doi care vor candida pentru cele mai importante funcții – cea de președinte al Consiliului Județean și cea de primar al municipiului Bistrița. Sută la sută va fi un tandem”, a răspuns Moldovan.

Radu Moldovan - premier, ministru, președinte de CJ sau primar de municipiu?!

Ia în calcul Radu Moldovan o candidatură pentru funcția de primar al Bistriței?

De asemenea, întrebat dacă a analizat varianta de a candida la Primăria Bistrița, Radu Moldovan a spus râzând: ”Nu sunt pregătit. Eu sunt mai de la țară. Acolo trebuie costum, cravată, nu sunt pregătit pentru asta. Nu am nici înălțimea și nici greutatea necesare. Am lipsuri o grămadă”.

Tandemul Radu Moldovan – Gabriel Lazany – o variantă

Întrebat dacă varianta Radu Moldovan la Consiliul Județean – Gabriel Lazany la Primăria Bistrița ar putea fi luată în calcul, liderul PSD Bistrița-Năsăud a răspuns: ”Never say never (n.r. – niciodată să nu spui niciodată). După părerea mea, domnul Lazany ar fi un primar foarte bun. Așteptăm să primim datele sondajului pe care PSD Bistrița l-a făcut, fiind sondați cel puțin 3, dacă nu chiar 4 colegi. În funcție de părerea cetățenilor, vom proceda în consecință”.

Este interesat Radu Moldovan de fotoliul de premier sau de o funcție de ministru?

În aceeași emisiune, Radu Moldovan a fost întrebat și dacă și-ar dori ca la un moment dat să ocupe funcția de prim-ministru al României și a răspuns:

Nu. Ar o pălărie mult prea mare pentru mine. Eu îmi cunosc locul. Cred că aici unde sunt, fără să fiu lipsit de modestie, știu ce am de făcut și pot să fiu performant. Dacă mi s-ar propune, nu aș accepta nici funcția de ministru în Guvern. Nu aș accepta-o.

De premier nici nu mai vorbesc. Nu mă simt capabil să gestionez o astfel de situație. Poate că aș putea, poate că nu aș putea, dar nici nu mă interesează un astfel de subiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *